Lausanne 2

Lausanne 17 april

 

 

Hej igen!

 

Nu har två och en halv vecka runnit förbi och det känns mer och mer som om jag faktiskt ska bo i denna stad och inte bara är på besök. Pappersstrulet med alla olika myndigheter har ordnat upp sig och nu väntar jag mest på att byråkratins kvarnstenar ska rulla runt och producera det jag ansökt om (uppehållstillstånd, försäkringar och pengar). Jag räknar med en så där 3-4 veckor.

 

Första veckan då jag precis kommit hade vi en mindre ”köldknäpp” här i Lausanne men nu är värmen äntligen tillbaka. Jag har sett på nyheterna att även ni har det varmt och skönt och kommer att få en fin påsk, hoppas att ni alla kommer att njuta av solen. Vår värme började i helgen och Erik och jag var ute på en härlig upptäcksfärd på söndagen. Vi hade planerat att ta färjan över till Evian men efter en lunch på créperian nere vid sjön så bestämde vi oss istället för att leta upp en bit strand och läsa våra böcker istället. Vi började att promenera längs med strandpromenaden och jag börjar nästan tro på att det finns mest fritidsbåtar per person i Schweiz i jämförelse med de andra europeiska länderna (som har kust!), för sjön fullkomligt kokade av olika båtar. Dessutom var det inte bara vi som bestämt oss för en strandpromenad vid vattnet denna vackra dag…. Det tog ett tag att komma till lite mer öde (nåja, öde var kanske att ta i J)  strandsträckor och då hade jag totalt överbemannats av glasshunger och vi var tvugna att gå förbi fina läsställen för att komma till en glasskiosk. När vi väl satt med varsin glass i solgasset i en liten hamn och såg båtar komma ut och in kändes det som om vi var vid medelhavet. Härligt!

 

Vädret har hållit i sig fram till i dag men det ska tydligen bli ostadigare till helgen, vilket är lite synd då Erik har långledigt. Trots att vi inte fått upp några gardiner och inte på långa vägar är färdiguppackade har jag påskpyntat lite och vi ska nog laga till något extra gott i helgen. Känns lite konstigt att fira påsk utan det vanliga familjemaratonet men samtidigt ganska skönt. Passar på att önska er alla en riktigt glad påsk!

 

För att få lite sociala kontakter har jag gått några gånger till Svenska Kyrkans mamma-barn grupp vilket har varit väldigt bra. De flesta har redan barn men det finns några som är gravida för andra gången samt en tjej som ska ha barn i juni (det första). Där kan jag få massor av bra tips om det mesta. Jag och Erik ska även börja en föräldrautbilding men det är först senare. Vi pratar dock inte bara om barn utan jag har även fått en massa annan bra information som: Vad kan man använda som gräddfil? Hur får man tag på bra köttfärs? Hur gör man om man vill övningsköra? Hur bra är det med parabol som ger svensk tv? Etc.. Som ni märker är mitt liv just nu fyllt av svåra och krävande frågor J.

 

Förutom mina krävande frågor som tar upp mycket tankemöda så har jag det lugnt och skönt. En kollega till Erik vars fru jobbar på FN i Genève och ska ha barn i juni skulle tycka det vore helt underbart att ha det lite mer ledigt. Hon kommer hem om kvällarna och stupar i säng. Det är lite synd att jag nog inte kommer att kunna uppskatta min lugna tid just nu tillfullo, förmodligen inte förrän vi väntar nästa barn, om några år, då jag kanske arbetar igen och har det första barnet att ta hand om. I övrigt mår jag bra och ska träffa min läkare för första gången efter påsk.

 

Erik verkar ha slutat med sina veckobrev (i alla fall har inte jag fått något J) men vad jag vet så är allt bra med honom. Hans lektioner går framåt och han har börjat få lite mer respons från eleverna. Ska inte försöka berätta något mer om vad han gör, det skulle bara bli pinsamt, men han brukar kunna prata ganska länge om man frågar vad han gjort under dagen (ungefär lika länge som det tar att plocka ut och i diskmaskinen och duka samtidigt som man planerar vad man ska ha till middag). Så något sysslar han väl med. Han har precis idag börjat att cykla till jobbet, nerför hela vägen dit och uppför hela vägen hem, vi får väl se om han finns kvar när han kommer hem ikväll eller om han endast existerar som en våt fläck.

 

Som ni alla märker har jag kunnat skriva ett helt, långt brev utan att egentligen ha gjort något speciellt under en hel vecka så passa på att skriva några rader tillbaka!

 

Kram Cilla