Back blogging part 6

Lausanne 140703,

 

Kära vänner, här kommer återigen en liten rapport från livet i Schweiz. Nu under de relativt lugna sommarmånaderna tänkte jag försöka upprätthålla en lite mer reguljär korrespondens; korta små måndagsbrev.

 

Brevsidan http://lampwww.epfl.ch/~stenman/brev/ har fått en ny look, och jag har även lagt upp några bilder på lägenheten. För tillfället ligger sidan kvar på EPFL, men jag letar efter en bra gratis webhost som tillåter stora mängder data. Om du har något tips så hör gärna av dig. Ett alternativ skulle vara att sätta upp en server hemma, nu då vi har ADSL, men det skulle ju kräva en fungerande dator hemma, nått som jag är utan just nu.

 

På kvällen då jag kom hem från Sverige var det ett riktigt åskväder här i Lausanne och tydligen slog blixten ner någonstans i närheten. Tillräckligt nära för att en spik skulle slå ut min stationära dator, som jag förståss hade slagit på så fort jag kom hem. Jag vet inte riktigt vad som är trasigt och jag står i valet ock kvalet om jag ska uppgradera eller bara försöka laga den. Så för tillfället har vi bara de två bärbara datorerna. Inga dataspel och inga filmer, snyft.

 

Jag sa att det var relativt lugnt nu, eftersom kursen strax är över; jag har en fråga kvar att rätta på tentan (89 elever skrev tentan så det tar lite tid). Efter det så finns det en hel del att göra inför releasen av Scala kompilatorn i september, plus en del artiklar att referera, och en avhandling att korrekturläsa, och så väntar vi ju med spänning på barnet…

 

Min kollega Matthias Zenger fick en dotter i fredags, eller snarare hans fru Marie-Louise, som är från Danmark. Vi var på middag hos dem förra lördagen och då trodde Marie-Louise inte att det skulle vara dags före den 15:e. Cilla ska åka och hälsa på dem på sjukhuset imorgon.

 

Det får bli allt för idag. Nu ska jag försöka rätta den sista frågan på tentan.

 

Ha det bra,

Erik

This entry was posted in life, Uncategorized by happi. Bookmark the permalink.

About happi

I have been programming for fun since 1980, and for profit since 1989 when I started my first company. I have been working on native code compilation of Erlang, with the implementation of Scala, on virtual machines, and with internet scale online payment solutions. Currently I am writing a book on the Erlang Runtime System (ERTS).