Back blogging part 3

Lausanne 030224,

 

Kära vänner,

Det blir ett lite kortare brev den här gången eftersom det inte hände så mycket förra veckan. Inga kontakter med Schweiziska myndigheter eller institutioner, inte heller några språkförbistringar i affären, utan bara arbete och lektioner i franska.

 

Vad gäller arbetet så tycker min chef, prof. Ordersky, att all forskning är OK, så jag har kunnat forsätta att jobba en del i HiPE-projektet. Bland annat har vi fått en artikel accepterad i SP&E och så har jag hackat en del i kompilatorn. Vad gäller Scala kompilatorn så håller den just nu på att omstruktureras en hel del och alla andra hackar på sina delar för fullt, själv väntar jag på att den ska stabilisera sig innan jag på allvar börjar med mina nya arbetsuppgifter.

 

Två av de tre veckorna av min intensivkurs i franska har nu gått och jag har lärt mig en hel del, men tyvärr inte tillräckligt för att göra mig förstådd utanför klassrummet. Vi får lära oss en hel del nya ord, grundläggande grammatik och uttalsregler, men det är så mycket på så kort tid att jag glömmer 90%. Egentligen skulle jag behöva sitta kvällarna och helgerna igenom och plugga glosor, men motivationen räcker inte riktigt till för det.

 

Ett problem med franskan är att även om man lär sig ett ord i dess grundform så hjälper det inte så mycket eftersom t.ex verb alltid måste böjas, oftast oregelbundet. Dessutom ska orden oftast bindas vilket gör det svårt att skilja på olika ord om man inte förstår sammanhanget, och sammanhanget förstår man inte om man inte förstår orden.

 

Vi fick tyvärr inte lägenheten som jag beskrev förra veckan. Jag har nu lärt mig att barnfamiljer har företräde till större lägenheter så nu skriver jag ”1 soon” i fältet ”Enfants:” och hoppas på att mäklarnas undermåliga kunskaper i engelska får dem att tro att vi redan har en son. Nu är vi på jakt igen och jag ska strax ge mig iväg och titta på två lägenheter på vägen hem.

 

Vinnare i förra veckans tävling, med nästan 1 rätt, blev Toto, han var i och för sig den ende tävlande… (han visste att författaren till The unbearable lightness of being var tjeck.) Rätt svar var:

The unbearable lightness of being: Milan Kundera

The Awesome Power of Java Beans:  Lawrence H. Rodrigues

Remote control: Stephen White

A room with a view: Edward Morgan Forster

A Moveable Feast : Ernest Hemingway

The lake of dead languages: Carol Goodman

The scarlet letter: Nathaniel Hawthorne

 

Ha en trevlig vecka,

Hällsningar Erik

This entry was posted in life by happi. Bookmark the permalink.

About happi

I have been programming for fun since 1980, and for profit since 1989 when I started my first company. I have been working on native code compilation of Erlang, with the implementation of Scala, on virtual machines, and with internet scale online payment solutions. Currently I am writing a book on the Erlang Runtime System (ERTS).